Foto & Video

Tijdens dit blok ga je aan de slag met fotografie en leer je hoe Photoshop werkt. Door middel van fotografie leer je op een andere manier kijken naar bepaalde dingen en met Photoshop kan je werkstukken, presentaties en posters een stuk aantrekkelijker maken en er professioneler uit laten zien.

Fotografie

Afbeeldingen blijven beter hangen dan tekst. Wanneer je afbeeldingen ook nog op een mooie manier kan presenteren maakt dit helemaal indruk!

Je gaat gedurende dit blok verschillende fotografie opdrachten uitvoeren en leert zo de basisvaardigheden van het vak.

Adobe Photoshop

Naast het fotograferen ga je ook bezig met het bewerken van foto's. Je kan zo foto's verfraaien of voorkantjes van werkstukken en posters op een mooie manier vormgeven.

Je leert aan de hand van tutorials de basis kennen en deze vaardigheden toepassen binnen Photoshop.


Fotografie

Je zal dit blok beginnen met fotografie. Je gaat onderzoeken hoe een camera werkt en hoe je mooie en interessante foto's kan maken door bepaalde composities te gebruiken. Zelfs met je mobiele telefoon kan je hele mooie foto's maken zolang je maar vanaf interessante posities en perspectieven foto's maakt. Je zal leren met een digitale spiegelreflexcamera te werken maar vooral met je mobiele telefoon. Hieronder vind je informatie over het gebruik van een camera en zal je verschillende opdrachtjes uitvoeren die je ook hieronder terug vindt.

De fotografie huiswerk opdrachten vind je hieronder:

Klik op de link hieronder, hier vind je een interactief filmpje over de basisbeginselen van fotografie. Test jouw kennis op dit gebied!


Adobe Photoshop

Photoshoppen en fotografie zijn tegenwoordig steeds meer met elkaar verbonden. Veel foto's worden bewerkt in photoshop om ze net even wat mooier of magischer te laten lijken. Er zijn steeds meer apps te downloaden waar je mee kan photoshoppen maar Adobe Photoshop is het meest professionele, het eerste en bekendste photoshopprogramma dat er bestaat. Jij gaat hier in dit blok ook mee aan de slag! Je zal eerst de basis gaan leren van deze software om vervolgens mooie eindopdrachten te kunnen maken!


Hieronder vind je een uitgebreid document met allemaal tutorials (instructievideo's) om de basisvaardigheden van Photoshop te leren. Het is wel in het Engels.

Op de link hieronder vind je alle Photoshoplesjes die je moet volgen voor dit blok.

Heb je alle Photoshop lesjes gedaan en ben je klaar voor het echte werk? Dan volgen hieronder de eindopdrachten!